Friday, May 18, 2012

Pseudo Making Of

 

PSEUDO
De la cova platònica als smartphones.

Data d' estrena: 24 De Juliol, Festival del Grec de Barcelona. Sala Pina Baus, Mercat de les Flors.

Aquest és el Blog de PSEUDO, la meva nova performance.
L'intenció d'aquest blog és recollir les novetats al voltant del procés de creació, els personatges que l'envolten i algunes consideracions sobre la Sistematurgia, procediment que s'utilitza per fer produir aquest treball.

PSEUDO es deutora de Cotrone  una producció que vaig fer l'any 2010 amb Officine Sintetiche de Torí.
Aquella obra, representada sota els principis de la quarta pared, per dos actors, Ettore i Alessandro en llengua italiana, es reintepretada a PSEUDO en una nova disposició escènica i amb nous continguts.

Tant Cotrone com PSEUDO estan inspirats en l'obra inacabada i pòstuma de Luigi Pirandello, Els Gegants de la Muntanya. Hi ha tres aspectes que m'interessen d'aquest drama l'Arsenal de les Aparicions descrit en el segon acte, la tribu habita a la vila de la Scalogna i la companyia de teatre itinerant de l'actriu Ilse.

Aquests temes, que desenvoluparè mes endavant, tenen com element vertebrador el protagonista, el mag Cotrone.

Veig a Cotrone com una figura de ficció que pot emparentar-se amb Segundo de Chomón, amb Georges Méliès i perquè no, amb mi mateix.

De fet aquesta serà el meu rol  PSEUDO, Cotrone / Marcel•lí , convida als espectadors a viure l'experiència del Arsenal de les Aparicions.
No comments: